Styling by Peter Grey

Ansvarlig for L’Oréal Professionnel hovedvisueller 2012

LA MAISON PARISIENNE DE LA COIFFURE

Peter Grey er blant verdens dyktigste hårstylister anerkjent for sin eksepsjonelle kunnskap innen hårklipp og for sin egenartede og rene stil. Hans berømmelse vokste frem på 1990 tallet gjennom innovativt samarbeid med fotografer som Sølve Sundsbø, Miles Aldridge og Richard Burbridge og han etablerte seg gjennom dette som en ledende figur innen kreativt hår. Grey er i tillegg en praktiserende talsperson for bærekraftig utvikling.
Grey’s rigorøse tekniske fotfeste innen Fashion industrien og karriere innen hår ble formet hos Vidal Sasoon i London, der han flyttet til fra Sør Afrika på slutten av 1980 tallet. Grey er en spennende og fantasifull image-maker og bidrar til redaksjonell omtale for en rekke luksus og styling titler i italienske, amerikanske og britiske Vogue, Harper’s Bazar, Numéro og Another Magazine. Det uformelle og konseptmessige ved hans styling har gitt ham reklamekampanjer for merker som Armani, Yves Saint Laurent, Givenchy og Lanvin og han har utviklet Runway looks for prestisjetunge Fashion hus som Hermès, Paul Smith og Maison Martin Margiela.

Grey’s kjente kunder er i høy grad både fra den dikterende Fashion verden og den kreative industrien, deriblant Michelle Williams, Gywneth Paltrow, Liz Tyler og Kate Blanchett.

Peter Gray says :

” I don’t want to Separate Hair in Fashion, I want the two to come together ”

” I want the Hair, Make up and Fashion to Fuse Together! “

I artistens øyne: 5 spørsmål til Peter Grey

Hva ønsker du å formidle med de nye institusjonelle visuellene 2012 for L’Oréal Professionnel?
Jeg ønsket å formidle ideen om håret som et plagg som både kan legemliggjøre og tre over i Fashion, ved å inspirere frisører til å se på sitt håndverk som en skreddersydd søm.

Kan du gi oss en detaljert beskrivelse av de tre visuellene?
Ideen bak det første visuellet er å vise håret som et nøye håndlagd geometrisk stykke arbeid som bæres som et hodeplagg ved å inkludere modellens eget hår sammen med flere nyanser hårfarge og utfordre oppfatningen av «et hode/en farge». Jeg elsker ideen om en multi-dimensjonal farge på et og samme hode.

Det andre visuellet handler om modellen i et atelier som har på seg et klassisk/ultramoderne hals stykke Hennes eget hår er tilført et lag med mørkt brunt fyldig hår over en rød flammende manke; en friskhet til ombre.

Det tredje visuellet handler om å se håret som et stykke Couture; i bokstavelig forstand et hårplagg som utgår fra hodet. Couture uttrykt gjennom kvalitet og bruk av farge. Utførelsen av et håndverk, et design lik Haute Couture gjør oss frisører til inspiratorer og ledende innen Fashion.

Hva er din favoritt frisyre?
Min favoritt frisyre er å strebe etter en individualitet
Så unik som modellen eller prosjektet jeg arbeider med.

Har du et IKON frisør produkter eller verktøy du elsker å bruke, og noen tips på hvordan man bruker dem?
L’Oréal Professionnel Constructor Spray er et absolutt «MUST» for meg. Mitt team vitser om at jeg drikker constructor spray! Dette produktet sammen med Mason og Pearson børste, en tynn børste og en stål kam og så er jeg klar for å kreere!

Hvordan startet din pasjon for frisøryrket?
Den startet for over 25 år siden ved at jeg klippet håret på min venner mens jeg gikk på kostskole og gjenfødes hver gang jeg får muligheten til å feire og glede meg over yrket og kreativiteten bak yrket.