Varme dager, varme farger

Våren! Knapt noen annen årstid innbyr mer til endring og fornyelse. I hjemmet, i klesskapet eller på håret. Ut med det gamle; inn med noe nytt!

– Hårmotene gjenspeiler trendene ellers og i år er det gyldne toner som gjelder, forteller Eva Moi hos Maja’s Salonger.

Denne sesongen handler det om å ha det gøy, komme seg bort fra stress og mas og isteden hengi seg til Karibiens rytmer, atmosfære og farger. Kan man ikke reise dit rent fysisk, er det likevel fullt mulig å skape litt tropisk strandstemning her nord. I form
av en blomstrete sommerkjole, bare skuldre og gyldent, krøllete hår.

– I vår handler alt om krøller. Ikke Hollywood-bølger, men ordentlige krøller. Her snakker vi om spektakulær spenst og fylde,
forteller Eva videre.

Sammen med resten av gjengen fra Maja’s Salonger har hun nylig gjennomgått et to dagers kurs for å oppdatere seg på sesongens viktigste teknikker. Innen klipp, selvsagt, men også farger. Som skapt for sommer.

– Årets kolleksjon er inspirert av gatemoten og vitaliteten på Cuba, hvor kalde, nordiske farger er et ukjent begrep. Derfor er det siste årets store trend, «nannygrey», på vei ut. Isteden er de varme nyansene tilbake, fra brunt til blondt, kobber, lys beige gulltoner og roségull. Kom gjerne innom en av salongene våre for å se hvilke muligheter som finnes. Disse fargene kler stort sett alle, og særlig vakre er de kombinert med sommerbrun hud, sier Eva.

For undertegnede, som har både uregjerlig fall og et hint av rødt, er det en sann glede å høre hva hun forteller. De kalde, lyse tonene kledde aldri meg. Nå, derimot, ser motebildet ut til å gå mer min vei. Jeg kan til og med legge bort rettetangen! Det er på tide å slippe lokkene løs – og gå sommeren i møte som en ekte trendsetter.

IN magasinet Nº1 2017 – Tekst: Siri Gerrard